Ishockey VM

Ishockey VM, Sovjet - Sverige

 Pekka Lindmark framför ”THE BIG RED MACHINE”

Så var det dax igen, med ishockey VM och väntan på att spelare från NHL ska komma.

Själv tycker jag att Mårts borde ta ut fler från SHL, tänker på SM-finalen där det spelade mycket bra hockey, jag tyckte dom matcherna var mycket bättre än de landskamper som spelades samtidigt.

Men vem glömmer ”THE BIG RED MACHINE ”  Kasatonov, Fetisov, som backar bakom Krutov, Larionov, och Makarov, det var ishockey på hög nivå.

Jag kan inte tänka mig att man kommer se sådana samspelta spelare längre, det gick fort och pucken for som om den satt på ett snöre. Jag har själv sett dom en massa gånger och man bara njöt när de satte igång.

Som det är VM så ska ju Finland slå Sverige det är det enda som gäller får ”Lejonen” sägs det.  Jag har varit på många VM vet jag att så inte är fallet, det räcker inte att bara slå Tre Kronor för att vara kvar i A-gruppen. Om jag skulle välja en match som är tuff skulle det bli Finland-Ryssland, som då när jag bevakade Ishockey VM så var det en match man alltid gick och såg.

Mitt första VM var 1987 i Wien och Tre kronor tog GULD det fjärde av den valören. Vägen dit gick via domstol då en spelare Sikora tror jag han heter hade spelat för Polen som junior och spelade för Västtyskland i detta VM. Västtyskland slog Finland i första matchen 3-1 och Sikora gjorde mål i den matchen. Finland la in en protest för att denna Sikora hade spelat för Polen som junior och Västtyskland blev av med sina poäng, men efter ett tag fick Västtyskland tillbaka sina poäng och Finland blev av med sina. Sverige som var utslaget gick spelarna runt i Wien som vanliga turister när besked kom att dom var kvar i turneringen. Tack vare Krutov som kvitterade  till 1-1  i matchen Sovjet-Tjekoslovakien så blev det GULD till Sverige

Guldlaget

Målvakter: Peter ”Pekka” Lindmark, Åke Lilljebjörn och Anders Bergman.

Backar: Anders Eldebrink, Tommy Albelin, Mats Kilström, Lars Karlsson, Peter Andersson, Robert Nordmark och Magnus Svensson.

Forwards: Thom Eklund, Thomas Rundqvist, Matti Pauna, Mikael Andersson, Bengt-Åke Gustafsson, Peter Sundström, Jonas Bergqvist, Lars-Gunnar Pettersson, Håkan Södergren, Lars Molin, Håkan Loob, Tomas Sandström och Anders ”Masken” Carlsson.

Detta var mitt roligaste VM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *