About

Fotograf Peter Krüger.

Om mig.jpgRedan på 60 talet fick jag Peter Krüger en liten kodak kamera med en film kassett och den första bilden tog jag på Kastrups flygplats, flygplanet var en en DC 7.

Men både foto och flyg försvann och ishockeyn blev mitt nya liv, så pass bra att man blev värvad från Landskrona till Surahammar som spelade i nuvarande allsvenskan. Djurgården hade ramlat ur Elitserien och att möta stjärnor som Björn Palmqvist, Hans Särkijärvi, Myggan Wallin mfl. var stort för en skåning som mig.

1980 gick flyttlasset tillbaka till Landskrona och fotot börja växa fram igen, jag fick prova att göra några jobb för Landskrona-Bild och kunden var nöjd. NST blev en lärorik tidning att sommajobba på för att 1985 börja som fast på Helsingborgs-Bild, det blev bara 11 månader för Bildbyrån i Hässleholm ringde och frågade om jag kunde börja där.

Självklart gjorde jag det och blev kvar i 13 år. Samtidigt kom mitt flygintresse fram igen,och ett flygcertifikat togs.1999 började jag som fotograf på vlt i Västerås och blev frilansare 2009, så nu tar jag mycket flygbilder.
1+1 blev 2. Sport och reportage är spännande, ja bara att träffa olika människor och händelser ar jag glad att få vara med om i mitt jobb.
Det var lite om mig det…….